Taal
NL | FR

Wondpleisters van Leukoplast skin sensitive - Ontwikkeld voor de gevoelige huid

Het regelmatig verschonen van verbandmiddelen is routine bij wondzorg. Elke dag worden echter verwondingen veroorzaakt door het traumatisch verwijderen van traditionele verbandmiddelen, met onnodige pijn en infecties tot gevolg evenals hogere behandelingskosten.

Veel patiënten hebben een gevoelige huid. En dit aantal groeit.

Beschadiging van de huid is één van de meest voorkomende wonden bij oudere patiënten1. Een systematisch onderzoek ernaar meldt een algemene prevalentie tot 22%2. Het risico op huidbeschadiging kan toenemen1, afhankelijk van verschillende factoren. Mensen met een fragiele of kwetsbare huid zoals ouderen of baby's, patiënten die bepaalde medicijnen gebruiken, mensen waarbij de verbandmiddelen vaak verschoond moeten worden of met een kwetsbare huid door ziekte, lopen een hoger risico op beschadiging.

Een betrouwbare, zorgzame grip met een pijnloze verwijdering

Dankzij de Leukoplast skin sensitive-technologie die gebruik maakt van een zachte siliconen kleefstof, bieden de siliconen pleisters van Leukoplast skin sensitive zachte en veilige wondzorgoplossingen voor een zeer gevoelig of aangetast huidoppervlak, terwijl het een atraumatische en bijna pijnloze verwijdering biedt. De pleisters voor de gevoelige huid van Leukoplast skin sensitive zijn ontwikkeld om de pijn en huidbeschadiging bij verwijdering te verminderen, helpen de kwetsbare huid te beschermen en vermijden onnodige wonden en hoge kosten door langere behandelingstijden en meer materiaalgebruik.

Productafbeelding die voordelen toont van sensitive skin-technologie: betrouwbare hechting, minder pijn bij verwijdering, atraumatische verwijdering en verplaatsbaar

Kwetsbare huid - Een dagelijkse uitdaging

Het traumatisch verwijderen van kleefpleisters en verbandmiddelen met kleefstof kan huidletsel en onnodige pijn veroorzaken. Bovendien kan huidbeschadiging veroorzaakt door kleefstoffen het risico op infectie vergroten, een grotere wonde veroorzaken en leiden tot vertragingen in de genezing, wat allemaal de behandeltijd en -kosten verhoogt. Patiënten met een kwetsbare huid kunnen bijzonder vatbaar zijn voor huidletsels veroorzaakt door kleefstoffen.

Leukoplast skin sensitive-technologie

De zachte siliconen kleefstof die wordt gebruikt in de producten van Leukoplast skin sensitive heeft een lage oppervlaktespanning, waardoor onmiddellijke hechting op het gehele huidoppervlak mogelijk is. De goede, zachte hechting van de kleefstof met de huid vereist minder hechting en een lagere kracht om de pleister weer te verwijderen.

Vermijd wonden en bespaar behandelingstijd en materiaal

Afbeelding die de verschillen toont tussen het aanbrengen van standaard- en siliconenpleisters, in de loop van de tijd en bij het verwijderen.

Wonden kosten tijd en geld. Telkens wanneer een traditionele kleefpleister de huid van de patiënt beschadigt, betaalt u weer voor een extra pleister. 

Door kleefstof gerelateerde huidbeschadigingen te vermijden, beschermt u de huid van de patiënt en bespaart u behandelingstijd en materiaal. 

Een onderzoek3 in Duitsland laat zien dat producten op siliconenbasis de kosten voor behandelingstijd en materialen kunnen verlagen. De deelnemende ziekenhuizen bespaarden gemiddeld meer dan € 80 per patiënt. 

U kunt heel eenvoudig inschatten hoeveel u kunt besparen met de producten van Leukoplast skin sensitive.

Afbeelding die de berekening toont van de gerelateerde kosten van verwondingen die veroorzaakt worden door kleefpleisters.

Huidbeschadigingen – één van de types huidletsel veroorzaakt door kleefstof van wondpleisters.

Type 1-huidbeschadiging: lineaire of flapbeschadiging waarbij de huidflap kan worden verplaatst om het wondbed te bedekken.

Type 1-huidbeschadiging - Geen huidverlies

Lineaire of flapbeschadiging waarbij de huidflap kan worden verplaatst om het wondbed te bedekken.
Type 2-huidbeschadiging: de huidflap kan niet worden verplaatst om het hele wondbed te bedekken.

Type 2-huidbeschadiging - Gedeeltelijk verlies van huidflap

De huidflap kan niet worden verplaatst om het hele wondbed te bedekken.
Type 3-huidbeschadiging: volledig verlies van huidflap dat het hele wondbed blootlegt.

Type 3-huidbeschadiging - Volledig verlies van de huidflap

Volledig verlies van huidflap dat het hele wondbed blootlegt.

Leukoplast skin sensitive familie voor

professioneel gebruik

Leukoplast-Website-Skin-Sensitive-Solution-Overview-Banner-1600x500px

Neem contact met ons op

Voor eventuele vragen of feedback kunt u contact met ons opnemen door een bericht te sturen via het onderstaande formulier. Wij zullen er alles aan doen om u zo snel mogelijk te beantwoorden. Alle vragen worden vertrouwelijk behandeld.

Leukoplast-Sticky-Button-Anchor-Link-Envelope-Icon-Red-White-250x250.png

Contact

Dit veld mag niet leeg zijn
Field contains emoji character!
Dit veld mag niet leeg zijn
Field contains emoji character!
Field contains emoji character!
Field contains emoji character!
Dit veld mag niet leeg zijn
Field contains emoji character!
Dit veld mag niet leeg zijn
Field contains emoji character!
Dit veld mag niet leeg zijn
Field contains emoji character!
Dit veld mag niet leeg zijn
Field contains emoji character!
Vul een geldig e-mailadres in
Dit veld mag niet leeg zijn
Field contains emoji character!
Vul een geldig e-mailadres in
E-mailadressen komen niet overeen
Field contains emoji character!
Dit veld mag niet leeg zijn
Dit veld mag niet leeg zijn
Dit veld mag niet leeg zijn

Something went wrong!

Your message wasn't sent. Please try again later.

Medische referenties

1. Rayner R, Carville K, Leslie G, Roberts P. A review of patient and skin characteristics associated with skin tears. J Wound Care. 2015;24(9):406–14​. 

2. Strazzieri-Pulido KC, Peres GR, Campanili TC, Santos VL: Skin tear prevalence and associated factors: a systematic review. Rev Esc Enferm USP; 2015 Aug; 49 (4): 674–80 

3. Maene: Hidden costs of medical tape induced skin injuries; Wounds UK; 2013; 9 (1) 

4. Voor de gehele duur van de behandeling