Taal
nl | fr

Leukoplast® eco – duurzame verbanden

We zijn ons bewust van de noodzaak om duurzamer te zijn, en uw klanten ook. 85% winkelt duurzamer en 34% is bereid daar meer voor te betalen.* Daarom hebben we Leukoplast eco geïntroduceerd, onze milieuvriendelijke, duurzame verbanden. Gemaakt van minstens 90% natuurlijke en duurzame materialen. Leukoplast eco is de perfecte aanvulling op het assortiment van uw apotheek, en is verkrijgbaar in verschillende maten voor de meeste kleine snij- en schaafwonden, inclusief een assortiment voor kinderen. 

* Wereldwijd duurzaamheidsonderzoek 2021 | Simon-Kucher & Partners, september 2021

Afbeelding met een verband van Leukoplast eco en uitleg over de belangrijkste duurzaamheidskenmerken.

Duurzaamheid en kwaliteit van Leukoplast


Het materiaal van de achterkant van Leukoplast eco is gemaakt van natuurlijke, duurzame bamboevezels. Het wondkussen is gemaakt van een 100% plantaardig materiaal (maïszetmeel) en plakt niet aan de wonde zelf. De verbanden plakken zeer goed, zijn zacht en comfortabel, absorberen goed en bevatten geen latex.

Afbeelding met verpakking van Leukoplast eco en uitleg over de belangrijkste duurzaamheidskenmerken.

Volledig milieuvriendelijke verpakkingen


De verpakking van Leukoplast eco is ook duurzaam. De doos is gemaakt van natuurlijke materialen (suikerriet) en het zakje* is gemaakt van materialen die gecertificeerd zijn als duurzaam. 

* Afsluitbaar zakje: gecertificeerd als Kraftpaper FSC® C148253

Nieuwe Leukoplast eco. Een volledig assortiment milieuvriendelijke verbanden gemaakt van 90% natuurlijke, duurzame materialen.

Leukoplast® eco

Duurzaam geproduceerde, zachte en sterk absorberende wondverbanden.

Leukoplast® eco kids

Een leuke, sterk absorberende, zelfklevende wondstrip van bamboe met dierenprint voor kinderen